Намери своя инструктор Auto Training


Добрият избор на инструктор може да ви спести време, пари и много разочарования от провали в изпитите. Ако цената се превърне в основен критерии за избора, краят обикновено се оказва твърде скъп.  За да ви помогнем да започнете, ние сме подготвили няколко указания.

Легитимност

Лицензираните учебни центрове са вписани в държавния регистър на Изпълнителна агенция автомобилна администрация /ИААА/ и притежават задължителните за упражняване на дейността документи: 

 • „Разрешение за обучение на водачи на МПС“,
 • „Списък на преподавателите“
 • „Списък на учебните МПС“ за всеки учебен център.

Също така и

 • „Удостоверение на преподавателя“ и
 • „Удостоверение за годност на МПС“ за всеки преподавател и автомобил.

Тези държавни документи удостоверяват легитимност, отговорност и квалификация и следва да ги проверите преди да се разделите с каквито и да било пари.

Етичност

Легитимността на учебния център е задължителна, но е само формално основание за избор. Въпрос на наистина висок професионален стандарт, подържан от учебният център, е спазването на етичен кодекс на поведение. Декларирането за спазването на такъв кодекс, би могло да ви даде спокойствието, че сте избрали добри професионалисти.

Учебният автомобил

Вие ще се учите на този автомобил, така че ще трябва да сте в състояние да работите с всички контроли с комфорт и лекота. Важно е да изберете автомобил, който няма да ви принуди да седите с крака до ушите или да се протягате, за да достигате до педалите. Диапазона на колите е голям, за предпочитане са не миниатюрните, нито огромните, а компактните автомобили.

Съвместимост

Първият контакт с инструктора, обикновено е по телефона или по ел. поща, но вашите въпроси са важни и ще бъдат по-пълно изяснени в пряк контакт, в който ще получите и лични впечатления от вашия бъдещ учител:

 • В кои райони на града кормувате и в кои дни от седмицата работите? Никога не предполагайте това, а винаги питайте, тъй като не всички инструктори работят през почивните дни.
 • В кои часове от деня работите? Важно е, ако искате много ранни или много късни уроци.
 • Мога ли да се качвам от училището /работата/ и да слизам вкъщи? Отговорът  би могъл да зависи от дестинациите и времето, но не забравяйте, че те не са таксиметрови служби.

Бъдете умерени и разумни и внимавайте какво си пожелавате. Помислете дали пълното удоволетворяване на желанията ви няма да навреди на вашето обучение, като го ограничи само в един район, само в час-пик на трафика или само в почивни дни, дали няма да бъде за сметка на реалното време за кормуване. Коректният инструктор не би приел лековато неразумни  изисквания, който биха ви ощетили. Той ще се съобрази с вашите възможности и предпочитания, ще ви расясни възможните последствия, а при необходимост ще обмислите парично възмездяване и заедно ще намерите решение.

 • Какво ще ми струва всичко и ще бъде ли удостоверявано всяко плащане с платежен документ? Бъдете наясно от самото начало с всички възможни разходи. Само една, лаконично обявена сума, няма да е окончателна. Интересувайте се, освен от основната цена на курса и от цената на всеки вътрешен изпит, на всеки изпит пред ДАИ, на допълнителното обучение и задължителните регламенти за провеждането му, за цената на издаваните документи. Особено, ако имате намерение да плащате разсрочено, уверете се, че ще получавате разписка за всяко плащане, така че и двете страни да знаят кога колко пари са дадени, за да няма неудобни несъответствия по-късно.

Контакти

След като информирано вече сте избрали вашия инструктор, веднага установете комуникация с него чрез мобилен телефон и ел. поща, ако е възможно. Помислете за създаване на граници по отношение на времето, в което ще се свързвате.

Етичен кодекс на поведение.

Ние се присъединявяме към членовете на британската асоциация на автомобилните инструктори DIA, които са приели да се придържат към следния етичен кодекс:

 

 • Няма да подведем обществеността по отношение на обучението в нашия учебния център. Това се отнася по-специално до квалификацията на преподавателите и вероятната цена на уроците, които ще бъдат необходими, за да се постигне стандарта за успешен изпит.
 • Гарантираме, че курсистите ще са напълно наясно с условията на обучение.
 • Няма да допусна неправилен език, предложения или физически контакт с курсистите.
 • Ще предприемаме всички разумни грижи, използвайки умение и старание във всички аспекти на обучението.
 • Няма да обсъждаме с други каквато и да е информация относно курсистите. Това не се отнася до финансови въпроси, когато трето лице или дружество заплаща обучението. В този случай, доколкото третото лице има право на информация, тя ще бъде дадена само със знанието на курсиста.
 • Ще подържаме подходящи стандарти на облекло, хигиена и чистота на учебния автомобил.
 • Гарантираме, че автомобилът е сертифициран за учебна дейност, че е сертифициран като технически изправен, че е надлежно застрахован и обложен с данъци и за него се полагат всички разумни грижи.
 • Гарантираме, че обучението се извършва само в рамките на закона, особено по отношение на лицензирането на водача и предоставянето на професионални услуги.
 • Ще продължаваме професионалното си развитие, за да осигуряваме все по-добро обучение.

 

Шофьорски курсове София - Auto Training


Записване

Можете да се запишете всеки ден, включително събота и неделя, след като ангажирате удобен за вас ден и час на тел. 0887 723 162 и посетите офиса на Auto Training на адрес:

София, ул „Княз Борис I“, № 198 /Метростанция „Лъвов мост“/


Ако имате въпроси не се колебайте да ни се обадите. Ако искате да го отложите за по-късно натиснете бутона и запазете контакта.