Да се научиш да караш Auto Training


Да се научиш да караш е едно от най-важните образователни преживявания, които ще предприемете и ще се сдобиете с важно житейско умение.

Тъй като ще искате да избегнете лошата подготовка, както и рисковете, в които може да попаднете като нов шофьор, трябва да се инвестира във вашата безопасност, като се предприеме подходящо количество обучение, индивидуално, от подходящо квалифицирани и утвърдени специалисти.

В световните практики в обучението на нови водачи успешно действат законови мерки в две насоки:

  1. Висок обем и богато съдържание на обучението
  2. Специално отношение и предписания, съобразени с особеностите на вече правоспособните нови водачи.

Българското законодателство, засега е далеч от тези световни стандарти, но всеки , който е загрижен и е наистина отговорен и без нормативна принуда, може лично да вземе мерки, за да защити себе си и своите деца от тази нестихваща пътна война, ненужни наранявания и смъртни случаи, като си осигури качествено обучение.

Като минимум, Изпълнителна агенция автомобилна администрация / ИААА /-държавният орган, който регулира подготовката на шофьори в България, ви задължава да преминете 31 часа практическо обучение. Попитайте себе си, наистина ли вярвате, че точно 31 часа са достатъчни за всеки и дали като си осигурите този ограничен брой часове е сигурно, че ще станете безопасен шофьор?

Не е за вярване, но когато фокусът на търсенето е върху минималното и  най-евтиното обучение, се намира... най-евтиното обучение.

DIA /Driving instructor association/ е най-голямата професионална организация за обучение на шофьори в Англия. Тя посочва, че родителите и обучаващите се младежи са част от проблема с пътната безопасност и част от неговото решение. Те имат огромна отговорност в обучението и трябва да поемат своята роля като си осигурят придобиването на необходимите умения и познания за безопасно шофиране, чрез качествена и достатъчна подготовка от отговорни професионалисти.

В родителската си загриженост, но и в стремежа си да намалят разходите, някои родители започват сами да учат децата си да шофират. Този факт е голяма част от проблема, защото въпросите с младите шофьори, всъщност започват да се развиват от начина, по който те се срещат за първи път с автомобила.

Родител, който мисли да преподава на детето си, трябва да се запита дали има знания в крак с времето, преподавателски умения и така нужното търпение, за да гарантира, че младежа ще се превърне в безопасен шофьор. Още по-пагубно е обучението да се започва от приятели, които не рядко поднасят чиста дезинформация, дават лош пример и опасни навици. Грижата на родителя следва да се прилага след като младежът е завършил обучението си в професионална учебна форма, където е придобил правилните знания и вече е получил правоспособност. Едва тогава, родителят ще му осигури придружавано от него шофиране, за да го подкрепи в подобряване на придобитите вече умения и натрупването на опит. А до тогава обучаващите се и техните родители трябва да се фокусират върху осигуряването на квалифициран и отговорен инструктор, който ще работи с подходящи методики, ще им даде правилните знания, който не само ще ги изпрати на изпит, а ще ги подготвя за безопасна среща с пътя.

Ние предупреждаваме родители и учещи се да не се съблазняват от ниски цени и евтини сделки и строго да проверяват професионалните качества на избрания от тях инструктор. Спестяването на пари от неподходящо избран учебен център, от минимално количество обучение, струва скъпо от гледна точка на техния живот, поради опасност от некачествено и тежко орязано обучение.

Търсенето на най-малък брой часове, на най-ниски разходи издава неразбиране на огромния проблем с младите шофьори, неосъзнаване на сложността на процеса на научаване, на жизнената важност на умението да се шофира.

Препоръчваме на учещите се да инвестират в своята и на другите безопасност, като си осигурят достатъчното за тях, правилно обучение и се научат да шофират стабилно и безопасно. Насърчаваме родителите да бъдат отговорни като подпомагат децата си в тези насоки.

Шофьорски курсове София - Auto Training


Записване

Можете да се запишете всеки ден, включително събота и неделя, след като ангажирате удобен за вас ден и час на тел. 0887 723 162 и посетите офиса на Auto Training на адрес:

София, ул „Княз Борис I“, № 198 /Метростанция „Лъвов мост“/


Ако имате въпроси не се колебайте да ни се обадите. Ако искате да го отложите за по-късно натиснете бутона и запазете контакта.